State of Art

State of Art in orthodontics

Tandartspraktijk André Keet

Orthodontie nieuwe stijl: buitenbeugels en het trekken van kiezen is verleden tijd!

 

‘Digitaal Smile Design’, een gevleugelde term, die tandarts André Keet graag gebruikt. “Orthodontie is nog steeds enorm in beweging. Steeds ontdekken we weer nieuwe methoden, die zorgen voor betere- en vooral ook snellere resultaten,” vertelt André Keet. “Daardoor is trekken van kiezen en het dragen van onmogelijke buitenbeugels, of erger blokbeugels, niet meer nodig! Dit tovert een glimlach op je gezicht én met een stralend gebit.”

smileormco992

 

 

 

 

 

 

André Keet heeft een voortrekkersrol als het gaat om orthodontie nieuwe stijl. “We kunnen tegenwoordig zoveel meer en de ontwikkelingen staan niet stil,” vervolgt André. “Zo hebben we pas onlangs ontdekt, dat in 9 van de 10 gevallen – ook bij volwassenen – geen kiezen getrokken hoeven te worden, puur door een andere techniek te gebruiken! Bovendien besteden wij veel aandacht aan de esthetiek.”

 

Niet te vroeg

De tendens is om bij kinderen zo vroeg mogelijk met orthodontie te beginnen. André Keet: “Ik raad dit af. Te vroeg beginnen leidt er vaak toe, dat in de groeispurt het geheel weer terug gaat naar de oorspronkelijke stand. Juist tijdens de groeispurt moet je beginnen, dan heb je alles mee én voor een blijvend resultaat. En bovendien kun je dan in twee jaar klaar zijn!”

strook_sem2

Nooit te laat

Orthodontie voor volwassenen is een steeds vaker voorkomend fenomeen. De tandheelkundige zorg was vroeger vooral gericht op de techniek; zeg maar gaatjes vullen, trekken en elementen vervangen. Door de jaren heen is het gebit gaan ‘wandelen’ en staat de boel schots en scheef. Onnodig zo blijkt en met de nieuwe technieken die André Keet gebruikt hoeft het ook geen jaren te duren!

 

Wrijvingsloze slotjes

Een van de nieuwe vindingen die André Keet gebruikt, zijn de wrijvingsloze slotjes: “Deze slotjes stellen mij in staat om snellere effecten te realiseren. De slotjes werken niet meer met de bekende elastiekjes, maar hebben een sluitingssysteem. Het effect is heel groot omdat de draad vrij kan bewegen in het slotje. Bovendien zijn de slotjes heel glad afgewerkt en de irritatie in de mond is minimaal.”

strook_sem1

Doorzichtige hoesjesbeugel

De nieuwste techniek is de beugel die gemaakt is van doorzichtig kunststof. Vroeger was dit een duur systeem, maar door moderne 3D printtechnieken, nu wel betaalbaar en even duur als systemen met slotjes. Het systeem zorgt er voor dat je elke twee weken een nieuwe hoesbeugel krijgt, die telkens meer lijkt op de gewenste ‘eindstand’. Dit systeem is ideaal voor het bovengebit en kan in veel gevallen worden toegepast. Het voordeel is, dat het glad aanvoelt en vrijwel onzichtbaar is.

 

WOW-effect

Uiteindelijk draait orthodontie om een ding: het WOW-effect. “Als de behandeling is beëindigd en je durft weer volop te lachten zonder schaamte of je ongemakkelijk te voelen, daar draait het om,” aldus André Keet. “Wij vertegenwoordigen een nieuwe stroming in de orthodontie en blijven voorop lopen als het gaat om techniek en ontwikkelingen en volgen die op de voet!”

strook_sem3