Slotjes plaatsen

Op de afspraak dat de slotjes geplaatst worden kunt u altijd nog vragen stellen. De behandeling wordt kort doorgenomen en het plaatsen van de slotjes wordt uitgelegd. In de meeste gevallen is er te weinig ruimte om ook meteen de onder-beugel te plaatsen. Ook zit het meeste werk vaak boven en omdat de bovenkaak over de onderkaak heen valt moet die voor liggen in de behandeling om ook de onder tanden en kiezen de kans te geven om zich op te richten. De onder slotjes volgen dan in de vierde behandelmaand.

Na het reinigen van de tanden en kiezen wordt een mondspreider aangebracht en de tanden bewerkt om de slotjes vast te lijmen. De tandarts zal zelf de slotjes plaatsen tenzij gekozen is om de plaatsing met een mal (indirecte computerized bonding).

Na het plaatsen wordt de spreider verwijderd en wordt de lijm nogmaals uitgehard. De eerste draad word meteen geplaatst maar vaak niet naar het achterste slotje. Ook wordt vaak gebruik gemaakt van veertjes over de draad om ruimte te maken of om de wang te beschermen.

open en gesloten coil

open en gesloten coil