Na een wortelkanaalbehandeling

WORTELKANAALBEHANDELING :

 

 

U bent vandaag bij ons voor een wortelkanaalbehandeling geweest. De wortelkanalen van uw tand / kies zijn schoon gemaakt. De zenuw is eruit gehaald, samen met de bloedvoorziening.

De tand / kies is nog nagespoeld met een desinfecterend middel en afgesloten met een noodvulling. Deze behandeling wordt meestal niet in een keer afgemaakt.

 

U kunt van deze behandeling napijn verwachten. Doordat de zenuw is verwijderd,verdwijnt eigenlijk ook meteen de last met warm en kou.

De eigenlijke ontsteking kan onder de wortel in de kaak zitten,dat kan nog wel een kloppend en / of zeurend gevoel geven.In principe moet het lichaam dit zelf opruimen.

Ook het doorscheuren van de bloedvaten en zenuwen leveren schade op,die het lichaam wil repareren. Dat laatste levert meestal een extra toevoer op van vocht en geeft daardoor druk. U ervaart een drukpijn onder de tand / kies.

Bi pijn kunt u gerust een pijnstiller innemen,na een aantal dagen moet de zeurende en / of kloppende pijn verminderd of verdwenen zijn.

Wanneer de wang / kaak dikker wordt, of dat de pijn weer toe gaat nemen, neem contact met ons op! Het telefoonnummer van de praktijk is 0334802000.

Wij zullen de tand / kies dan weer schoon spoelen met een desinfecterend middel en evt. weer afsluiten met een noodvulling.

 

Als de tand / kies geen nalast meer geeft en van binnen helemaal schoon is, worden de kanalen definitief opgevuld en afgesloten.Meestal is na de eerste behandeling geen verdoving meer nodig.

De noodvulling wordt vervangen door een definitieve vulling.Een tand / kies wordt door deze behandeling altijd zwakker,omdat je de voeding eruit gehaald hebt.

Misschien is het nodig om de tand / kies te versterken met een metalen stift,die in het kanaal wordt geplaatst.Met eroverheen een definitieve vulling en geregeld zelfs een kroon.

 

Heeft u vragen bel dan gerust!