Instructie na extracties

VERWIJDERING VAN EEN TAND/KIES:

 

 

Vandaag is er bij u een tand/kies verwijderd.

U heeft nu een wondje in de mond en hoogstwaarschijnlijk ook een bloedsmaak.Probeer dit niet uit te spugen maar in te slikken.U mag gewoon eten,drinken en tandenpoetsen.

Wees wel voorzichtig in de buurt van de wond.

De eerst aankomende uren bent u nog verdoofd,dus kijk uit met hete dranken en op de lip bijten.Dit in verband met verbrandingsgevaar en blaarvorming.

 

U mag niet spoelen!!!!!!!!!!!!door te spoelen houdt u  de wond open,waardoor er geen bloedstolsel kan ontstaan.Zo wordt de wond niet afgesloten en blijft het bloeden.

Mocht er in de mond proppen bloed  ontstaan,door stolling onder de tong ; dan bloed de wond w.s na.U kunt dan op een van de meegegeven gaasjes dichtbijten.ongeveer 5 tot 10 minuten,net zolang de bloeding aanhoudt.Blijft de bloeding aanhouden,neem dan contact op met de praktijk : 033 4802000.Wanneer de praktijk gesloten is,kan er altijd contact opgenomen worden met de dokterscentrale : 0900 1515.

 

Wanneer de verdoving is uitgewerkt kunt u enige napijn verwachten,dit samen met wat zwelling en evt. koortsverschijnselen is heel normaal.U mag hiervoor een pijnstiller innemen,bij voorkeur geen bloedverdunnende zoals aspirine.

Paracetamol is een eenvoudige en meestal afdoende pijnstiller.

Probeer de eerste dag geen zware lichaamsinspanning te doen en de wond goed met rust te laten.

Wanneer de wond gehecht is,met hechtmateriaal lost deze vanzelf op.

 

Heeft u vragen belt u dan gerust.