Bleek behandeling

Een mooi gebit is mensen veel waard. Ook dat het wit is. De kleur van tanden wordt bepaald door de reflectie van het licht. Perfect glazuur (de buitenste laag van de tand) is geheel doorzichtig. Het licht reflecteert dan op de laag die daar achter zit: het tandbeen of wel het dentine. De kleur daarvan is geler. Helaas zijn tanden met perfect glazuur, zoals bij veel jonge mensen, niet te bleken. anders is het bij tanden die verkleuring op gedaan hebben of wanneer de tanden meer naar binnen staan: dan kan het oprichten met een beugel er voor zorgen dat de tand wel licht reflecteerd en dus witter wordt.

Op het intakegesprek wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn voor uw gebit. Er wordt duidelijk gemaakt wat behandeld kan worden en wat niet. Er wordt aandacht gegeven aan het tandvlees, de stand van uw tanden, de kleur van uw tanden en eventuele vullingen en kronen. De kleur van de tanden wordt bepaald en er worden lichtfoto’s vervaardigd.

De informatie is vrijblijvend: u mag zelf bepalen wat u met uw tanden wilt. Voor orthodontische en uitgebreidere plannen komt u in de meeste gevallen nog een keer terug om die specifieke mogelijkheden met de tandarts door te nemen.

Van de firma Opalescence zijn bleekmallen beschikbaar om direct thuis te bleken. Geen afdruk maar het direct plaatsen van de mal in de mond. Over de tanden plaatsen; aandrukken, de harde buitenmal verwijderen en de zachte mal weer aanduwen. Na 60-90 minuten verwijderen en de bleekpasta verwijderen door de mond te spoelen en te poetsen. Lees ook de advertorial.

Opalescence1Opalescence2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een goed product om thuis te bleken wordt geleverd door Cavex: Bite & White. Na het nemen van een afdruk wordt door de technieker een bleekmal gemaakt die op uw eerst volgende bezoek krijgt samen met de bleekgel van Cavex en de instructies. Doe niet te veel bleekgel in de mal: veeg de overmaat die uit de lepel komt weg en spoel de mond na. U kunt selectief bleken: doe geen gel in de mal bij de tanden die wit genoeg zijn, zo kunt u het resultaat zo egaal mogelijk houden.

In principe kan iedereen deze behandeling ondergaan. Algemeen kan worden gesteld dat de kleur van kronen en vullingen niet kan worden veranderd door bleken. Wanneer u deze niet-meegebleekte restauraties na de behandeling te donker vindt in vergelijking met uw wittere tanden kan u de tandarts vragen zorg te dragen voor het aanpassen van de kleur van deze restauraties. U krijgt informatie mee welke producten u het beste kunt mijden om uw nieuwe lach mooi wit te houden. Zeker tijdens het bleken geen voedsel nuttigen de kleur afgeeft! De behandeling duurt ongeveer een uur. De kosten zijn €130,= per kaak. Omdat ondertanden ook slecht te bleken zijn wordt veelal gekozen alleen boven te bleken.

 

Instructie bleekmal

Een goed product om thuis te bleken wordt geleverd door Cavex: Bite & White. Na het nemen van een afdruk wordt door de technieker een bleekmal gemaakt die op uw eerst volgende bezoek krijgt samen met de bleekgel van Cavex en de instructies.

Poets het gebit grondig en reinig ook interdentaal met stokers of ragers,
Breek het dopje van de spuittip: dat is ook meteen het dopje,
Doseer een druppel bleekgel per tand die gebleekt moet worden,
Zorg dat de bleekmal droog is om het aanbrengen makkelijk te maken,
U kunt selectief bleken: doe geen gel in de mal bij de tanden die wit genoeg zijn, zo kunt u het resultaat zo egaal mogelijk houden.
Breng de bleeklepel in de mond,
Doe niet te veel bleekgel in de mal: veeg de overmaat die uit de lepel komt weg en spoel de mond na,
Vermijd contact van de bleekgel met het tandvlees, huid, ogen en kleding. Anders royaal met water reinigen,

Meestal wordt de mal in de nacht gedragen maar een aantal uren overdag kan ook.

Na het verwijderen van de mal de mond goed naspoelen,
wacht tenminste een half uur voordat u weer tanden poetst,
reinig de bleekmal en laat die drogen in het meegeleverde doosje.

Vermijd eten en drinken die de tanden kunnen verkleuren tijdens de bleek procedure.

Cavex Bite&White bevat fluoride en 16% carbamideperoxide.

De gevoeligheid van de tanden kan toenemen tijdens het bleken.

Zie verder ook de meegeleverde gebruiksaanwijzing.